دهکده زرین تخم

تولید کننده گوشت و تخم بلدرچین و پودر جوانه گندم با بهترین کیفیت

دهکده زرین تخم

تولید کننده گوشت و تخم بلدرچین و پودر جوانه گندم با بهترین کیفیت

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

روش طبخ بلدرچین



مواد لازم

بلدرچین 1200 گرم

آب لیمو ترش 5/2 فنجان

پیاز خام خلال شده 3عدد

زغفران مقداری

روغن زیتون نصف فنجان

کرفس خورد شده مقداری

فلفل نمک مقداری

طرزتهیه

بلدرچین را بعد از تمیز کردن با 2 تا 3 لیوان آب ، یکی دو عدد پیاز خرد کرده و یکی دو برگ ساق کرفس و چند ساق جعفری میگذاریم نیم پذ شود و آب آن به خودش برود و سسی از روغن زیتون با کره آب کرده و آب لیمو نمک فلفل را آماده میکنیم و بلدرچین را در سس میخوابانیم و بعد مثل کباب جوجه به سیخ میکشیم و روی حرارت ملایم کباب میکنیم.

۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۴ ، ۰۹:۲۰
محمدرضا امیریان

خواص فراوان گوشت بلدرچین :


بلدرچین، کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول ها می باشد. در فارسی آن را کرک، ورتج، بدبده و بلدرچین که اصلاً ترکی است نامیده اند. در عربی نیز به آن سلوی و سمانی می گویند.

در طب سنتی اسلام، خواص گوناگونی به بلدرچین نسبت داده اند، مثلاً به عقیده عبدالملک بن زهر اندلسی (قرن 5) " گوشت  بلدرچین خوشمزه و خوش طعم است که هم برای افراد سالم و هم برای بیماران سودمند می باشد؛ سنگ (کلیه و مثانه) را خرد می کند و مفید است. " و نیز به گفته انطاکی " گوشت بلدرچین مغذی است و بدن را فربه می سازد. "

بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پُرجنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست وخیز و پرواز داشته باشد. هر قدر ماهیچه در طول حیات خود فعال تر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است (مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی).

در واقع، فعالیت و جنب و جوش زیاد در بلدرچین ها، باعث ازدیاد ذخیره گلیکوژن در بافت های ماهیچه ای آن ها می شود که این امر باعث می گردد گوشت این پرنده مانند پرندگان شکاری، بسیار لذیذ شود، به همین دلیل است که گوشت حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان(آهو، گوزن، بُزکوهی و غیره) و یا پرندگانی مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین فوق العاده لذیذ بوده و قسمت هایی از بدن آن ها بسیار خوش طعم می باشد.

‎از دیگر مزایای بلدرچین این است که بعد از طبخ به دلیل وجود سلول های پیچیده پیوندی، در اثر پخته یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی شود و پرنده ترکیب خود را کاملاً حفظ  کرده و در پذیرایی ها، زیبایی فراوانی به سفره می دهد.

72 درصد وزن بلدرچین قابل استفاده است که در مرغ 55 درصد می باشد. 20 درصد وزن کل بدن بلدرچین را عضله تشکیل می دهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران 80 درصد است، در صورتی  که این رقم در مرغ 65 درصد می باشد. گوشت سینه بلدرچین به دلیل جنب و جوش و پرواز های متناوبی که انجام می دهد علاوه بر این که حجم قابل توجهی از کل لاشه(یک سوم) را تشکیل می دهد، دارای طعم بسیار خوبی می باشد.

بلدرچین برای پرورش دهندگانی که تمایل دارند آن را به صورت صنعتی پرورش دهند نیز دارای منافع بسیاری است: دوره کوتاه جوجه کشی(15 تا 16 روز)، رشد  سریع و بلوغ زودرس(35 روزگی)، میزان تخمگذاری بالا(فاز فعال تخمگذاری طولانی)، ضریب تبدیل غذایی مناسب، نیاز به محیط پرورش  کوچک، مقاومت بالا در برابر بیماری ها و قیمت مناسب جهت عرضه مخصوص(گوشت و تخم) به بازار از جمله دلایل اقتصادی بودن پرورش این پرنده است.

ارزش غذایی گوشت بلدرچین

گوشت طیور به عنوان منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است.

ارزش پروتئین موجود در گوشت این پرنده24/913  درصد می باشد و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئین ها یافت نمی شود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین 5 تا 10 درصد بیشتر از سایر پرندگان و نشخوار کنندگان می باشد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا متخصصان برای افراد مُسن و از کار افتاده که احتیاج مُبرمی به ترمیم سلول های از دست رفته بافت های خود دارند، مصــــرف گوشت بلدرچین را تجــــویــــز می نمایند.

از طرف دیگر به دلیل وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده، برای بیماری هایی چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتی های روانی و همچنین بی خوابی مفید می باشد.

همچنین گوشت بلدرچین  منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم است.


باید زمان طبخ آن از جوجه طولانی تر و حرارت ملایم تر باشد و مرتب به آن سس کره با آب لیمو بدهید تا کاملا کباب پخته و برشته شود.

۲ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۴ ، ۰۹:۱۷
محمدرضا امیریان

تخم بلدرچین :

تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، ولی نسبت به آن دارای ۵ برابر فسفر، ۵/۷ برابر آهن، ۶ برابر ویتامین B12 و B1 و ۱۵ برابر ویتامین B2 ریبوفلاوین می باشد از این رو آن را بمب ویتامین می نامند.

خواص تخم بلدرچین :

1.         سرشار از امگا ۳( برای تقویت هوش و حافظه ) .

2.         غنی از آهن / ویتامینهای آ ، ب ، ث / اسیدهای آمینه و میکرو المانها .

3.        توصیه شده برای دوران بارداری ( برای باهوش شدن جنین ) .

4.        مناسب برای سنین رشد کودکان و نوجوانان .

5.        تنظیم سیکل خواب .

6.        تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن.

7.        تخم بلدرچین به علت نداشتن کلسترول ، قابل مصرف برای تمام افرادی است که مصرف تخم مرغ برایشان منع شده است.

8.        تنظیم سیستم عصبی ، قلبی و گوارشی از جمله زخم معده و درمان بیماری تشنج .

9.        به علت کراتن خاصی که در آن ذخیره است در درمان بیماریهای آسم و سل موثر است .

10.        استحکام عضلات و استخوان ها .

11.       افزایش تمایلات جنسی .

12.       دفع مواد رادیو اکتیو و فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه ومواد زائد سرطان زا از ارگانیسم بدن و نیز خاصیت گرفتن سموم از خون . همچنین بدن از سنگ های کبد، سنگ مثانه و سنگ کلیه خلاص میشود .

13.      بدلیل حجم کم تخم بلدرچین و میزان بالای پروتئین آن نسبت به تخم مرغ ، برای ورزشکاران بخصوص بدنسازان توصیه شده است.

14.      به دلیل کامل بودن و نداشتن هیچ تاثیر سوئی در شیر خواران به عنوان بهترین مکمل دوران شیردهی استفاده می شود.

15.      برخلاف تخم مرغ ، تخم بلدرچین حساسیت و آلرژی ایجاد نمی کند .

16.      جذب ویتامینهای بدن با افزایش سن بسیار کم میشود از این رو برای بالا بردن مواد معدنی و ویتامینهای بدن و جلوگیری از، کارافتادگی زود رس و پیشگیری ازسرطان و درمان دیابت توصیه شده است .

17.      تخم بلدرچین در کشور ژاپن به دلیل غنای بالای امگا ۳ و فسفر به  عنوان بخشی از صبحانه کودکان و دانش آموزان محسوب می شود.

18.      ماسک سفیده تخم بلدرچین همراه عسل ( برای پوستهای چرب ) و زرده با عسل برای( پوستهای خشک ) باعث طراوت و شادابی و رفع چین و چروک و لکه های پوست می شود.Bottom of Form


درضمن ،ثابت گردیده که تخم بلدر چین منبع عظیم ویتامین های بی12، بی6، بی 2، بی 1، آ و ویتامین دی، آهن، منگنز، روی، مس، فسفر و سایر مواد معدنی واسید آمینه های ضروری می باشد.

خوردن تخم بلدرچین خام بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم توصیه می شود. اما چون بسیاری از مردم چنین روش مصرف را دوست نداشته واز آن لذت نمی برند، بعنوان یک توصیه می توان آن را با آب لیمو و یا گوجه فرنگی استفاده نمود. از نظر تقویت سیستم ایمنی بدن، یک دوره 60 تایی تخم بلدر چین توصیه می شود. که در ابتدا سه3 عدد و سپس پنج عدد در روز مصرف شود.

هیچکس آشکارا نشان نداده است که تخم بلدرچین بیماری های بسیار شدید مانند سرطان یا مشابه آن را درمان می نماید اما اثرات مثبت تخم بلدرچین بر بدن انسان ثابت گردیده است.

کارشناسان در روش درمان طبیعی تخم بلدرچین، ادعا می کنند که اثرات مثبت آن بر روی افراد مبتلا به مشکلات استرس، فشار خون بالا، اختلالات گوارشی، زخم معده، مشکلات کبدی، کنترل چربی، میگرن، آسم، کم خونی، انواع آلرژی، اگزما، مشکلات قلبی افسردگی، ترس و اضطراب، تحریک رشدو تحریک مغز، بسیار زیاد است.


در جدول زیر به شما پیشنهاد می گردد که چگونه از تخم بلدرچین در سنین مختلف باید استفاده شود. 

گروه سنی

تعداد تخم بلدرچین مصرفی

تعداد روزها

اولین روز

دومین روز

سومین روز

از روز چهارم به بعد

بزرگسالان

240

49

3

3

4

5

میانسالان

120

25

3

3

4

5

16 تا 18 سال

120

25

3

3

4

5

11 تا 15 سال

120

31

3

3

3

4

8 تا 10 سال

90

30

3

3

3

3

4 تا 7 سال

60

20

3

3

3

3

1 تا 3 سال

60

30

2

2

2

2

3 ماه تا 11 ماهگی

30

30

1

1

1

1

 


پزشکان درمان های طبیعی، استفاده از تخم بلدرچین را بعنوان درمان و یا بخشی از درمان بیماریها توصیه می کنند. مصرف تخم بلدرچین، بصورت خام یا پخته شده برای سلامتی و تعادل ذهن کودکان مفید است. تخم بلدرچین IQ آنان را افزایش می دهد.

1-  بمنظور رشد تدریجی و توسعه انرژی مصرف 100 عدد آن توصیه می شود.

2-  برای تقویت مرکز سیستم عصبی 120 عدد از آن توصیه می شود.

3-  برای میانسالان، بمنظور درمان بسیاری از بیماریها 240 عدد توصیه می گردد.

4-  برای زنان باردار، مصرف تخم بلدرچین قبل و بعد از وضع حمل و همچنین بعد از عمل جراحی توصیه می شود. این کار اثرات بسیار زیادی بر روی جنین ( تعادل جسمی و روانی ) و برای مادر پس از زایمان جهت توانبخشی جسمی و جوان سازی سلولها، دارد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ تیر ۹۴ ، ۰۹:۰۷
محمدرضا امیریان